keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vitsi oli omakeksimä

Kyllä minäkin osaan kertoa "hauskoja" juttuja hihamerkeistä. Minun mielestäni olisi myös hulvatonta, jos kaikki ulkomaalaiset laitettaisiin asumaan samalle suljetulle asuinalueelle, jossa pääsisi suihkuun vaikka joka päivä, mutta vain kerran elämässä. Myös junien kulkeminen aikataulussaan on minun mielestäni hirmu hauska vitsi. NOT.

Jos sanoo julkisesti, että pitää keskitysleirejä esimerkkinä hyvästä huumorista, niin ei kannata ihmetellä jos kaikki eivät naurakaan mukana.

Lisäksi tekstissä oli muutamia sävyjä, jotka pistivät silmään yhtä paljon kuin hihamerkki-idea. Eikä Erosen huumori edes onnu, saati konttaa, se vetää itseään eteenpäin kyynerpäillään.

En koe olevani natsikortin viuhuttajana siitä ahkerimmasta päästä, mutta tässä vaiheessa on pakko miettiä, onko Eronen ollut paikalla yhdelläkään historian tunnilla, jolla on käsitelty natseja, keskitysleirejä ja Kolmatta valtakuntaa.

Juutalaiset, nuo laitaoikeiston lempiviholliset kun eivät olleet ainoa ihmisryhmä, joiden raidallisissa asuissa oli hienoja hihamerkkejä. Oli koko joukko erivärisiä kolmioita ja niiden yhdistelmiä, joiden mukaan ihmisiä merkittiin eri kategorioihin. Hirrrveen hirrrveen hauska vitsi, eikö?

Kova tuntuu olevan tarve saada "me" ja "muut" näkyvästi erilleen. Ensin täytyy eritellä, sitten sopeuttaa. Aika nurinkurinen logiikka.

Enkä usko, että näinä aikoina kukaan, joka vapaaehtoisesti laittaa pienen puolikuun hihaansa, saisi olla rauhassa katuväkivallalta ja -häirinnältä, jotka ovat todellisia ongelmia nykypäivän Suomessa. Mikä olisikaan houkuttelevampi kohde nakkikioskin jonossa, kuin suomalaisen (rotupetturin tietysti, kunnon suominainen panee aina valkoista) tyttöystävänsä kanssa yöpalaa jonottava nuori jannu, jolla on hihassaan Afganistanin lipun värinen puolikuu.
Pahoinpitelyä ei yksi nauhanluovutusseremonia pyyhi pois.

Ehkä Eronen pelkää, että monessa hihamerkissä olisikin musta reunus. Niitä annettiin rotujensekoittelijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti