keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ei paljoa naurata

Miksi ihmeessä minä luen jonkun Helena Erosen blogia, kun ei siitä saa kuin korkeaa verenpainetta, joka ei sovi näin aikaisiin aamuihin.

Uusin "hauska juttu" on FGM, eli naisten sukuelinten silpominen. Heimotapa, joka ei kuulu millään tavalla Koraanin opetuksiin, mutta on levinnyt laajalle islamilaiseen maailmaan. Tapa on yleinen myös koptikristittyjen keskuudessa ja osa papeista ei suostu kastamaan silpomattomia tyttöjä.

Ensisijaisesti silpominen on kontrollin keino yhteisössä, joka arvottaa neitsytmorsiamia yli kaiken.

Siltä varalta, että tämäkin kirjoitus poistetaan, tallensin kuvan omalle koneelleni. Ihan vaan, koska mielestäni teidän on nähtävä tämä:


Luulisi Erosella olevan sen verran naisten välistä solidaarisuutta, ettei hän laskisi leikkiä näin vakavilla asioilla. Sukuelinten silpominen ei ole vaihtoehto, vaan pienille tytöille pakolla tehtävä toimenpide. Verenhukkaan ja erilaisiin tulehduksista seuraaviin myrkytystiloihin kuolee useita tyttöjä joka vuosi. Lisäksi seurauksena on komplikaatioita synnytyksissä ja pahimmillaan kipuja läpi elämän.

Ja tämä onkin sitten jonkun mielestä hillittömän hyvä vitsi... Shokkiarvoahan tuommosella kirjottelulla varmaan haetaan. Hirmu hauska seurata vierestä kun netissä kukkahattutädit kohisee. Luulis aikuisella ihmisellä olevan parempaa tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti