perjantai 31. toukokuuta 2013

Jossulla on maine

Tähän mennessä olen tykännyt kesäkumibiiseistä, vaikka osa niistä onkin ollut, no, vähintään mielenkiintoisia tapauksia (esim. viime kesäinen Panisin). Tänä vuonna olen kuitenkin todella, todella pettynyt.

Cheek (jolta en oikeastaan edes odottanut paljoakaan) ja Jukka Poika ovat työstäneet biisin nimeltä Jossu, joka sämplää Taikapeilin kappaletta Jos sulla on toinen.

Kesäkumibiisin idea on edistää nuorten kondomin käyttöä. Se, millä keinoilla Jossu asiaa ajaa, on hyvä kysymys.

Jossun tarinankaaressa nuori tyyppi on alkanut tapailla "Jossua", jolla on ainakin Jukka Pojan heittämien lainien mukaan ns. huonon tytön maine, sillä "Oot ehkä sokee mut mä nään mikä tää biaatch on. Se ei oo viaton, sen laji on triathlon." Tätä ennen on toivottu, ettei Jossusta tulisi kertojalle kuin "yhden illan makaus" sillä tyttö kun on "villimpi tapaus".

Sillä, että Poski on biisin alussa leveillyt tyyppien puhuvan, että hän vaihtaa naista aina kun vaihtaa sukat, ei tunnu olevan mitään väliä, mutta Jossu on selkeästi kamala lutka.

Onko tarinan opetus siis, että kondomia kannattaa käyttää ellei tahdo lapsia tai seksitauteja, vai se, että kondomia on pidettävä, koska mimmit jakaa avomielisesti kaikille, tosin mitäpä siitä, kunhan itse pääsee jaolle.

Mutta miksi jostain kesäkumibiisista kannattaa nostaa meteli?

Englannin kielessä on termi slutshaming, suomeksi voisi puhua esim. huorittelusta. Cheekin ja Jukka Pojan Jossu on huorittelun ytimessä. Maineen voi saada tekemällä vähän, tai tekemättä mitään. Taikka sitten toimimalla odotusten vastaisesti.

Huorittelu ei ole "viatonta pikkukivaa".

Oikeassa maailmassa, jossa me kaikki elämme, myös Cheek ja Jukka Poika, huorittelu tappaa. Nuoret tytöt viiltelevät, hirttäytyvät pattereihin, ottavat yliannostuksia lääkkeitä, koska heidän on leimattu huoriksi. Huorittelun takia vaihdetaan koulua tai jopa kaupunkia, eikä siitä silti välttämättä päästä eroon, koska sana kiertää sosiaalisessa mediassa. Valitettavan usein leiman saa otsaansa seksuaalista väkivaltaa esim. humalassa tai sammuneena kokenut nuori tyttö (esim. case Steubenville). 

Ja mitä sitten jos Jossu on villi? Kuka sanoi, ettei nuori tyttö saisi olla seksuaalisesti vapautunut? Esiaviollinen seksi ei ole mikään automaattisesti sielua vaurioittava absoluuttinen paha, vaikka sitä harrastaisi kuinka paljon, kunhan touhussa on kaikkien osapuolien suostumus mukana.Ja ainakin Jossu on ollut fiksu ja käyttänyt sitä kesäkumia.

Näiden perustelujen valossa toivon, että Jossu floppaa.
Kirjoittaja aikoo käyttää kondomeja jatkossakin. Hänen mielestään PMMP:n Kumivirsi on ehkä kaikkien aikojen paras kesäkumibiisi.

38 kommenttia:

 1. Poikkeuksellisen hyvä kirjoitus aiheesta ja erittäin tärkeä asia ottaa esille - taisin just rakastua suhun... ;)

  Nuorten tyttöjen elämä voi romuttua täysin tuollaisesta leimaamisesta, mutta harva nuorimies joutuu kantamaan nagatiivisia seurauksia siitä, jos on ollut useampi kumppani. Tytöt eivät myöskään tässä asiassa aina pidä toistensa puolia, joten pahimmassa tapauksessa ei ole ketään, kenen puoleen kääntyä.

  Kirjoita tästä johonkin suuren päivälehden yleisönosastoon, laajempi julkisuus tekisi hyvää!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä teksti, piti heti jakaa Facebookissa eteenpäin. Oon samaa mieltä Sandran kanssa et kirjota jonnekin vielä julkisempaan paikkaan tästä, Cheek ja Jukka ansaitsee saada vähän huutia tällasen levittämisestä.

  VastaaPoista
 3. Cheekin ja Jukka Pojan kappale on hyvä ja asiallinen. Olen kuullut ja nähnyt sen, miten hommat menevät etenkin pääkaupunkiseudun sinkkupiireissä.

  VastaaPoista
 4. Olen miehenä täysin samaa mieltä asiasta. Vähemmästäkin menee varmaan naisella pää sekaisin, kun ei saisi olla mikään nihkee tylsimys joka ei anna, mutta jos satut seksiä harrastamaan niin sitten olet lutka.
  Pitäkää kivaa kesää, ja käyttäkää kesäkumia kenen kanssa olettekin!

  VastaaPoista
 5. SE ON VAIN KAPPALE!!!
  Vieläpä harvinaisen hyvä semmoinen vaikka useimmista cheekin tuotannoista en tykkää. Itseäni ainakin hymyilytti makeasti kuunneltuani se ekan kerran ja olihan se pakko soittaa heti uudestaan :)Tarinahan on keksitty siis satua, tarua, mielikuvituksen tuotosta... Kappaleessa / videolla käy hyvin selväksi triathlonin merkitys kappaleessa. Jos tällaiselle linjalle lähdetään pelkästään sanoitusten takia niin silloin täytyisi syyttää kummeleita tamperelaisten mollaamisesta (Matti Näsä, Mauno Ahonen) Pirkka Pekka Peteliusta ja Aake Kallialaa lappalaisten maineen pilaamisesta ym...

  Kiitos, anteeks näkemiin!!

  VastaaPoista
 6. Harvasta asiasta kannattaa mielensä pahoittaa. Kyseessä on vain kappale. Yksittäinen tarina. Ehkä ensi kesänä tulee biisi jossa miespuolinen on kauhea nyhvö eikä saa keneltäkään ? (tämä varmaankin on miesten parissa tuomittavaa ns. "yleisellä tasolla" puhuttaessa, nyt kun pysytään edellä mainitussa aihepiirissä)

  Maailma ei ole täydellinen paikka, eikä sellaiseksi tule. Kuten sanoin: kaikesta ei kannata mieltään pahoittaa, sillä loppujen lopuksi mitä muut sanovat, sillä ei ole juurikaan merkitystä. Löytäkää luottamus itseenne.

  - Rauhaa rakkautta ja empatiaa - K.C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se just noin ollut tässä biisissä esitettynä? Miespuolinen päähenkilö oli nyhverö, joka esitti leuhkaa, mutta sai kuitenkin vain lutkalta. Miehen imagolle oli jälleen ongelmallista vain se, että ei saatu pillua niin paljon, kuin yhteiskunnan kahtiajakautuneet standardit edellyttävät.

   Jäikö tämä sinulta huomaamatta siksi, että pojilta nyt vain edellytetään tuollaista käytöstä? :) Ja pitäisikö edellyttää?

   Maailma ei ole kovinkaan täydellinen paikka, eikä se paremmaksi muutu jos ei kukaan tee mitään. Ei tämä biisi mitään normeja murra, päinvastoin vain vahvistaa olemassaolevia. Olisihan sitä voinut yrittää esimerkiksi vaihtaa pääosassa olevien sukupuolet päinvastoin. Sillä olisi saanut vähintäänkin ilmaista julkisuutta.

   Poista
 7. Mä taas näkisin kappaleen ihan toisin päin.
  Tarinan alussahan ei kehuskella että poika vaihtaisi naisia kuin sukkia, vaan että hänellä on vain sellanen MAINE. "Vaik sil ois sulkahattu, Oli vain hattuun vailla sulat" ja myöhemmin vielä poikaa kuvataan kokemattomaksi. Jossu taas on huoleton ja villi nuori nainen, joka biisin musiikkivideollakin vetää ihan pokkana jätskiä kahden poikaystävänsä kanssa, kundien tuijotellen toisiaan vihaisesti.
  Mikään tässä biisissä ei anna mun mielestä ymmärtää, että Jossua huoriteltaisiin, vaan mun mielestä Cheek esittää asian nimenomaan pilke silmäkulmassa niin, että nainenkin SAA ja VOI harrastaa paljon seksiä, Jossuhan on se "äijä" tossa, ja pyörittelee noita itsestään liikoja luulevia poikia miten huvittaa. Mä en näkis, että kukaan tässä biisissä sanoo, että se olis huono asia ja tekis Jossusta huoran. Mun mielestä se jää ihan kuulijan tulkittavaks, enkä mä ainakaan nähnyt tätä niin. Onhan Jenni Vartiaisellakin toinen mies ;)
  Räppibiisit yleisesti, mukaanlukien niiden videot, on yleensä sitä että mimmit heiluu tissit ja pyllyt pyörien ympäriinsä ja räppäri on kunkku jätkä. Cheekhän tekee nimenomaan pilaa siitä tällä biisillä. Kerranki mimmi pyörittää noita jäbiä, eikä toisinpäin.
  Mun mielestä myös tän artistin kohdalla pitää ottaa huomioon se, että nyt on kyseessä mies joka tunnetaan mm. lausahduksista "et sä tiedä kuka mä luulen olevani?" ja "jos mä oisin sä, kyl mäki oisin mun kaa", sarkasmi on toki taitolaji mut kyllähän tosta jo tajuaa et osa Cheekin tyyliä on heittää myös vähän vitsiksi tota koko räppimeininkiä ja nauraa omalle imagolleen, ja samalla fiiliksellä myös Jossu on mun mielestä tehty.
  Mun mielestä Jossu kannustaa just siihen, että mimmit saa, samalla tavalla kun pojatkin, nauttia elämästä ja harrastaa seksiä ilman, että se menee niin et nainen "antaa" ja mies "saa" ja nainen on huora.

  GO JOSSU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan asian ytimessä! Iso peukku tälle!

   Poista
  2. Muuten toi sun analyysi vois selittää asiaa, mutta entäs nää Jukka Pojan osuudet ""Oot ehkä sokee mut mä nään mikä tää biaatch on. Se ei oo viaton, sen laji on triathlon." Tätä ennen on toivottu, ettei Jossusta tulisi kertojalle kuin "yhden illan makaus" sillä tyttö kun on "villimpi tapaus"."

   Vähintäänkin tuossa nimenomaan huoritellaan Jossu.

   Poista
  3. Jeny on kuunnellut biisin ihan oikein. Muka kova jätkä ei ollutkaan sitten niin kova kuin sulattoman hattunsa kanssa kuvitteli.

   Poista
  4. Hmm.. Mä ite käsitin Jukka Pojan roolin jonain ehkä vähän vanhempana kaverina tai "isoveljenä", joka yrittää vaan suojella tätä tarinan kokematonta 15v poitsua tältä villiltä Jossulta,"en haluu että se särkee sun sydäntä, mut tiedän et tää saattaa tuntua syvältä." Toi sanavalinnan "biaatch" mä näin enemmänkin suojelevan kaverin voimakkaana sanavalintana (enemmänkin ämmä kuin huora), että sais viestinsä perille tälle tarinan nuorelle kaverille, joka ei kuuntele neuvoja "frendit koitti soittaa ja varoittaa mut mua oli turha koittaakaan tavoittaa".
   Sitten toi "yhen illan makaus", siinä nimenomaan kiteytyy mun mielestä se mun aiempi pointti, että sen nuoren poitsun pitäis tajuta, että Jossu kun on villimpi tapaus ja tää poika nimenomaan on Jossulle yhen illan makaus, niin että tää poika tietäis sen eikä särkis sydäntään ihastumalla Jossuun, kun Jossu ei kerran sen tunteista välitä.
   Tätä pointtia mun mielestä Jukkis ajaa laineissaan läpi, eikä sitä että Jossun seksitottumukset tekis hänestä "huoran". Kieltämättä toi biatch sanan käyttö särähtää korvaan ja etenkin verrattuna Jukka Pojan yleensä niin lepposaan tyyliin, mut mun mielestä se ei kuitenkaan määritä tän biisin sanomaa, jonka mä käsitän vaan räppärin humoristisena ja itseironisena tarinana siitä et kerrankin neiti pokalla pyörittelee itsestään liikoja luulevia poikia :)

   Poista
  5. Jeny on kyllä oikeassa.
   Biisissähän Jossulla on useampi mies samaan aikaan, kyllä sellaista tyttöä voi ihan luvan kanssa sanoa huoraksi. Yhtälailla jos mies seurustelee usean naisen kanssa yhtä aikaan, niin hän on sika.
   Feministit ovat täysin väärillä jäljillä, kun he väittävät että biisissä vastustetaan sitä että nainen harrastaa seksiä useamman miehen kanssa. Näin biisissä ei todellakaan tehdä. Toki nainen voi harrastaa seksiä usean miehen kanssa, jos muistaa jättää entisen poikaystävän, näin Jossu ei tee sillä Jare ei tiedä että Jossulla on toinen.
   Pointtini on siis se että on suuri ero seurusteleeko Jossu biisissä olevan pojan kanssa vai ei, jos seurustelee niin Jossu pettää poikaa, mikä ei varmasti feministienkään mielestä ole oikein. Jos taas Jossu ei seurustele pojan kanssa niin hänen toimintansa on täysin hyväksyttävää. Oma käsitykseni biisistä on että Jossu seurustelee pojan kanssa ja näin ollen pettää häntä. Oma käsitykseni perustuu siihen että biisissä sanotaan että Jossulla on toinen eli käytetään genetiiviä. Yhden illan jutuista ei käytetä omistusmuotoa.
   Muuten on hienoa että löytyy naisia jotka uskaltavat olla eri mieltä feministien kanssa. Mielestäni on liikaa naisia jotka ajattelevat suunnilleen näin lukiessaan feministin kirjoitusta: "Olen kylläkin eri mieltä mutta en tuo sitä ilmi koska olen nainen". Hienoa Jeny ja Tuulia!

   Poista
  6. Olen samaa mieltä kuin Jeny ja Tuulia ja olin yllättynyt, että joku on nostanut esiin, että tämä on väärin, kun naista huoritellaan. En tulkinnut biisiä ollenkaan samoin!

   Itse ilahduin kovasti biisin sanoituksista sillä viimeisen puolen vuoden aikana suomalaisilta räppäreiltä on tullut hieman hempeämpiä biisejä (esim. hengaillaan ja jos mä oisin sun mies)ja mielestäni tämä jatkaa samaa linjaa mutta menee vielä syvemmälle 15-vuotiaan pojan tuntoihin. Biisissä selkeästi 15-vuotias on korviaan rakastunut Jossuun, joka on vähän villimpi tapaus ja Jukkis kehoittelee varovaisuuteen sillä Jossu ei ole samoilla linjoilla. Minusta tässä on mieletön tarina ja nostan hattua biisin esittäjille ja luoneille! Se että mies sanoo naista biatchiksi tilanteessa, jossa nainen ei arvosta miehen tunteita, on ihanan TASA-ARVOISTA. Ja voi että kuinka naurattaa, kuinka ollaan tyttöporukalla haukuttu ja itketty useasti miehiä, jotka toimivat kuin Jossu. Usein pahemmin sanoin kuin ämmä. Tasa-arvoa se on kun naisetkin pyörittävät miehiä, ja etenkin tasa-arvoa, että miehet uskaltavat sanoa, että nainen vie häntä!

   En hyväksy naisten huorittelua yleisellä tasolla. Mielestäni huorittelussa alennetaan nainen miestä alemmaksi, mutta tässä biisissä ei ole todellakaan kyse siitä vaan nuoren untuvikon ensimmäisestä ihastuksesta ja seksikokeiluista tytön kanssa, joka ei ole niin ihastunut poikaan. Se on vain elämää, josta tässä lauletaan. :)

   Poista
 8. MInusta on aiheellista puuttua tähän, koska kyseessä ei ole tässä tapauksessa vain kappale, vaan todellakin kesäkumikampanjanbiisi, joka on suunnattu erityisesti nuorille. Silloin on vahingollista tämänkaltainen biisi, jossa käytetään huora-sanaa/kyseisen sanan jotain slangimpaa ilmaisua.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkinen, vertaatko nyt seksuaalisesti aktiivista naista raiskaajaan? Tai vähintäänkin implikoit, että se, että nainen sekstaa useamman miehen kanssa on yhtä paha kuin mies joka raiska ja aihdistelee. Tsekkaa oma asenne.

   Poista
  2. No, jos puhutaan toisen tunteiden loukkaamisesta, niin onhan esim. aviorikos paljon vakavampaa kuin vaikkapa ahdistelu. Ennen aviorikos eli huorinteko oli laitontakin.

   Poista
 10. HS:n Oskari Onninen kirjoittaa tänään hämmentävän identtisesti:
  http://www.hs.fi/paivanlehti/04062013/kulttuuri/Jossulla+on+monta/a1370228501673

  VastaaPoista
 11. Oisin kans tullu nillittää Oskarista! Kikkeliskokkelis!

  VastaaPoista
 12. Kirjoitin tän vastineeksi tuohon O.Onnisen juttuun, mutta postaan tännekin:

  Jos "slut shaming" on biisin AIHE, se ei tarkoita että biisi olisi huorittelua.

  "Jossulla on toinen" - "Jossulla on toinen jäbä ehkä kolmaskin"
  Samoin kuin alkuperäisessä Taikapeilin kappaleessa, kertosäkeen paheksunta liittyy monogamisessa yhteiskunnassamme nimenomaan siihen, että lause on preesensissä.

  Oskari Onnisen argumentaation heikkous paljastuu kolumnin puolivälin paikkeilla:
  "Jos­su-kap­pa­le edus­taa ar­vo­maail­maa, jos­sa Chee­kin nais­ten­mie­heys on on­gel­ma­ton­ta, mut­ta niin ikään va­paa­ta sek­si­elä­mää viet­tä­vää Jos­sua pi­tää va­roa li­kai­se­na nai­se­na."

  Jossu viettää biisissä vapaata seksielämää, mutta kertojaminä ei. "niin ikään" voisi olla lapsus, mutta kun koko metakan aiheena on kaksoisstantartti, ei sitä voi väistää. Biisin sanoista en pysty kaivamaan sellaista sanomaa, että kertojaminän naistenmieheys olisi ongelmatonta. Koko biisin ideahan on juuri se valtava problematiikka joka nuoren naistenmiehen olemukseen sisältyy.

  Kesäkumibiisin idea on kannustaa kondominkäyttöön ja seksitautien torjuminen on se taustallaoleva vaikutin. Yleisesti seksitaudit tarttuvat yhdynnässä. Yleisradioyhtiön nuortenkanava toimii valistuksen apuvälineenä ja mikäpä sen parempi valistuksen kohde kuin kokematon ja kiimainen nuorimies.

  Oma tulkintani:
  - Tytöillä on seksikokemuksia hyvin usein aiemmin kuin pojilla
  - Omaa neitsyyttä ei voi yleistää koskemaan kaikkia, eritoten kannattaa olla varovainen ettei joudu sen harhan valtaan että tytöt olisivat aina puhtaita ja viattomia
  - Jukkapoika wingmanina kertomassa, että kannattaa olla varovainen. Kannattaa yleistää mielummin näin päin, kuin olla ylioptimistinen ja sinisilmäinen.

  arvio: turha piisi, pinnalliset sanat, väljähtynyt huumori, porvarillinen maailmankuva...
  ...ei jatkoon.

  VastaaPoista
 13. http://www.hs.fi/kulttuuri/Jossu-kolumnini+ei+ole+plagiaatti/a1370310020274

  VastaaPoista
 14. Hyvä kirjoitus!
  Harmi ettei "lutka" tai "slut"-sanaa ole onnistuttu naisten puolesta "varastamaan" kuten sana "queer", mikä on homopiireissä otettu omakseen, eikä ole enää voimakas loukkaus. Myös englannissa käytetään sanaa 'manslut' eli tämä tyypillinen slut vs. stud -vastakkainasettelu, mikä monesti käydään kun tästä aiheesta keskustellaan, on turhan mustavalkoista. Kenestäkään ei saisi puhua loukkaavasti, ketään ei saisi leimata, mies tai nainen, Jossu tai Joonas.

  "Plagiointi"-syytös on muuten ihan hassu tässä kontekstissa... Onko Suomi tosiaan näin pieni maa?

  VastaaPoista
 15. Hei, kiitos kaikista kommenteistanne. Olen tällä hetkellä kesätyöpaikkani sijainnin johdosta niin alikehittyneiden internetyhteyksien varassa ja aamuvuorojen uuvuttama, että en pysty tässä hetkessä kirjoittamaan teille kunnollisia vastineita. Palaan sivistykseen hetkeksi perjantaina, jolloin yritän ehtiä koostaa kunnollisen vastauksen ennen Tampereella pidettävää Vasemmistoliiton puoluekokousta, jossa edustan Etelä-Savoa.

  Kiitos todella, TODELLA paljon kommenteistanne. On ollut hienoa huomata, miten yksi kirjoitus voi vaikuttaa niin moneen ihmiseen ja saada aikaan mitä erilaisimpia reaktioita. Vetää nöyräksi.

  VastaaPoista
 16. Kuuntelin sen biisin, ja sanoma on kyllä ilmiselvä. Varsinkin juuri noissa Jukkapojan laineissa. Uutisessa YleX:n ohjelmapäällikkö Jyri Kataja-Rahko vähättelee: "Monesta suomalaisesta tekstistä löytää kiinnostavia näkökulmia, jos alkaa etsimällä etsiä". http://www.hs.fi/kulttuuri/a1370228501673?jako=6a544c0be2d06ad271c6a93617f9e08d
  Voin sanoa, että ei tarvinut etsimällä etsiä, kyllä ne korviin hyppäsivät jo ensimmäisellä kuuntelukerralla.

  Kesäkumibiisi toimii parhaiten kun siinä on tarttuva melodia ja positiivinen meininki niinkuin vaikka siinä PmmP:n kumivirressä. En ymmärrä mitä tälläisellä syyllistämisellä saavutetaan.

  VastaaPoista
 17. Hmmm... kirjoittaja kuvailee itsensä: Vegaani, streittari, käsityöihminen, vasemmistolainen feministi.
  Minua voisi kuvailla: kaikkiruokainen, lähes absolutisti, perhekeskeinen, sitoutumaton, tasa-arvon kannattaja

  Kirjoittajaa Jossu-biisi kovasti häiritsee, minua ei.

  Tässä on taas kyse myrskystä vesilasissa (kuten YleX:n ohjelmapäällikkökin mainitsee) ja samaan aikaan teinit rallattelevat esim. Pinkin, Rihannan, Azealia Banksin, Nicki Minaj:n tai jonkun muun "vahvan naisartistin" biisejä tajuamatta kuinka paljon rivompia ja jompaan kumpaa suuntaa huorittelevia ne ovatkaan...

  Seksivalistuksen PITÄÄ tapahtua junnuille jotain muuta kautta kuin kuuntelemalla jonkun artistin tuotantoa. Jos vanhemmat eivät osaa kasvattaa jälkikasvuaan terveellä järjellä suodattamaan maailmalla vastaan tulevia kotkotuksia (kuten nyt vaikka tämäkin "kohu") niin jättäköön junnut tekemättä.

  Sinne alkulähteille niitä kesäkumeja tässä just kaupataan... ;-)

  VastaaPoista
 18. Voi hyvä vittu teidän ihmisten kanssa.

  A) Kertojaminä (Cheek) makailee naisten kanssa
  B) Jossu makailee miesten knassa
  C) toinen Kertojaminä (Jukka Poika) on nähnyt Jossun ja varoittaa kaveriinsa kertojaminää (Cheekia) että Jossulla on tapana pitää hauskaa eli hänen kanssaan ei kannata suunnitella sen enempää vaikka sen myöntäminen satuttaisi

  Mitä vikaa siinä oikein on?

  Totta hemmetissä mies kertoo kaverilleen jos naisella on "maine" ja varoittaa tätä.
  Sillä onko kaverilla maine vai ei, ei liity asiaan yhtään mitenkään.

  Miksi liittyisi?

  Senkö takia että se on muka kaksinaismoralismia jos haluaa suojellaan kaveriaan joltain huoralta eli sellaiseen joka pitää useiden miesten kanssa hauskaa ja miehen ei kannata tuhlata tunteitaan?

  Missään biisissä ei sanota etteikö Jossun kaverin kannattaisi varoittaa Jossua kertojaminästä ja hänen naisseikkailuistaan.

  Kyllä se vain nyt tytöt ja naiset sillä tavoin on että jos jaatte itseänne vähän sinne sun tänne niin ei teitä vakavammassa mielessä fiksut miehet tahdo sen jälkeen ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäisin vielä että en pidä Cheekista ja Jukka Pojasta artistina (jälkimmäisestä hitusen enemmän kuin yrjöttävästä ensiksi mainitusta jonka musiikillinen lahjakkuus on nolla), mutta suotta kimmastua jostain kesäkumibiisistä jossa kerrotaan kahden ihmisen kumiseikkailuista ja siitä kuinka kaveri yrittää kertoa toiselle että siihen toiseen ei kannata luottaa. Tietysti ehkä hän olisi voinut lisätä että "ehkä sun kannatais itsekin kattoa miten käyttäydyt jos etsit jotain vakavampaa".

   Itse ihmettelen nykymeininkiä jossa harrastetaan kumi kanssa ja ilman vähän vaikka kenen kanssa jonka jälkeen ihmetellään kun mikään ei tunnu miltään eikä oikein sitä sopivaa löydy.

   Usein elämässä joutuu valitettavasti valitsemaan sen pelehtimisen ja vakavamman suhteen välillä eikä moni nuori tajua että se valinta jonka teet jomman kumman suhteen voi taata sen ettei kaikkian kanssa se jälkimmäinen onnistu.

   Olen itse huomannut että osa naisista huorittelee toisia naisia vuolaastikin takanapäin, mutta jostain kumman syystä heidän itsensä on helppo tehdä samaa tai sitten ihailla eniten juuri niitä miehiä jotka ovat huoripukkeja.

   " Esiaviollinen seksi ei ole mikään automaattisesti sielua vaurioittava absoluuttinen paha, vaikka sitä harrastaisi kuinka paljon, kunhan touhussa on kaikkien osapuolien suostumus mukana."

   Ei ole, mutta antaa mahdollisesti tyhmän halvan kuvan naisesta.

   Katsos kun käyötstä ja tekoja seuraa aina vastuu niistä muutenkin kuin että pitikö joku kumia paikallaan vai ei.

   Osalla naisista on sellainen kuvitelma että he voivat tehdä mitä tahansa ja maata kenen kanssa tahansa eikä se saisi vaikuttaa heidän maineeseensa.

   Väärin arvattu.

   Poista
 19. Ehdotan kaikille kappaleen johdosta suivaantuneille, että lähettäisitte ylelle hyvin argumentoitua ja asiallista palautetta kappaleen johdosta. itse otin jo yhteyttä yleen ja vaadin, että julkisin varoin tuettu kampanja irtisanoutuu kappaleen edustamasta kaksinaismoralistista ja naisiin sosiaalista kontrollia kohdistavasta arvomaailmasta julkisesti. ainakin yle tietäisi, mikä on sopivaa julkisen sanan käyttöä, mikä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauheaa.

   Voisitko tarkentaa miten YLE EI aja punavihervasemmisto politiikkaa jossa feminismi käskee mitä ihmisten tulisi ajatella.

   Esimerkiksi tämä moraalioppi että naista ei saa huoritella vaikuttaa olevan sellainen.

   Se näköjään koskee myös ihmisten välisiä keskusteluja eikä pelkästään naisen haukkumista eli siis toisin sanottuna yritätte olla ajatuspoliiseja.

   Oliskohan niin että te pahaksujat olette hieman ns. löysiä ja helppoja naisia?

   Poista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Tässähän on koko ajatusmaailma sen ympärillä, että lontoonkielinen sana "bitch" (=narttu) olis jotenkin synonyymi huorittelulle. Toi sana enemmäkin kuvaa sellaista veemäistä naissukupuolen edustajaa, joka vähät välittää mitä jätkät siitä sanoo ja saattaapi jopa pettää suhteessa niin halutessaan. Miehien kohdalla analogia vois olla vaikka "mul*ku"

  Huorahan on maksullisen seksin tarjoaja, jota mun mielestä biisissä ei käsitellä lainkaan. Slut sanana sinänsä osuu paremmin ruutuun. Sana slut määritellään: sexually promiscuous person, usually female - vapaasti käännettynä seksuaalisesti kevytkenkäinen henkilö, useimmiten nainen.

  Jännä homma, miten joidenkin (varsinkin niiden toimesta, jotka väittävät itseään tasa-arvon kannattajiksi) tietyt sanat jotenkin aina kääntyvät aina johonkin feminismin kaltaiseen panetteluun. Esimerkiksi sanapari Äijä/Muija. Tasa-arvoiset sanat, mutta joidenkin mielestä äijä on kovin positiivinen ja hyvä termi ja taas muija halventaa naista. Uros/Narttu: pitäis käyttää eläimistä, mutta ihmisiin kohdistuessa sama kuin edellä. Tasa-arvoiset sanat, mutta joidenkin silmissä muka-eriarvoiset...

  Taitaa se blogin pitäjän toive biisin floppaamisesta kääntyä biisin voitoksi tämän verkossa tapahtuvan jeesustelun ansiosta. Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta - tavataan sanoa.

  VastaaPoista
 22. Äitiin samaistuvat kesäkumimiehet

  Jos ajatellaan huorittelua ilmiönä, niin sehän on pohjimmiltaan toisiin naisiin kohdistamaa toimintaa eli puhtaasti naisten kulttuuria. Laajemmin se liittyy siihen, että nimenomaan naiset vahtivat toistensa siveellisyyttä, eli kontrolloivat toistensa seksuaalisuutta. Tämä käy ilmi selvästi, jos katsoo Jossu-videon, josta selviää, että eiväthän Cheek ja Jukka Poika sano juuri mitään pahaa Jossusta, mutta naiset tulkitsevat sen selkeäksi slut-shaminigiksi.

  Miksi sitten miehetkin syyllistyvät huoritteluun, vaikka huorittelu on nimenomaan naisten omaa kulttuuria. Eihän miehillä ole mitään monimakaavia naisia vastaan, sillä miesten normien mukaan yhden yön suhteet ja lukuisat eri seksipartnerit ovat ihan jees-juttu, ja miehet kannustavat toisiaan tällaisiin suhteisiin ja yrittämään saada seksiä, kun se on mahdollista. Eihän tällaisen asenteen kanssa yksikertaisesti sovi yhteen se, että miesten haluamaan tilapäisiin seksisuhteisiin suostuvat naiset olisivat halveksittavia. Päinvastoin, hehän ovat miesten parhaimpia ystäviä. Miehiin samaistuvat miehet suhtautuvatkin näin myönteisesti naisiin, jotka ovat seksuaalisesti vapaamielisiä. Nämä miehiin samaistuvat miehet omaksuvat asenteensa ja mielipiteensä toisilta miehiltä.
  Jokainen mies voi kuitenkin omaksua mielipiteitä paitsi miehiltä, myös naisilta. Meistä moni tuntee esimerkiksi miehiä, jotka ottavat paljon vaikutteita naisilta – etenkin äidiltään. Etenkin hieman epävarmat ja arat miehet voivat omaksua paljonkin käsityksiään ja asenteitaan uskonnolliselta äidiltään. Kun äiti on sitä mieltä, että ”huonot naiset” ovat halveksittavia, niin äitiin samaistuvan pojan mielestä tällaiset naiset myös ovat halveksittavia. Tällaisiin äitiin samaistuneisiin miehiin törmää melko usein elämässä, ja netissä näitä äitiin samaistuvia löytää usein toistamassa äidin, eli naisten mielipiteitä etenkin naisten siveyteen liittyvissä asioissa.

  Jos yleensä esimerkiksi netissä joku huorittelee naisia ja tuomitsee liian monien miesten kanssa seksittäneet naiset, niin kyseessä on silloin melkein aina tällainen äitiin samaistunut mies. Miehiin samaistuneet miehet suhtautuvat tällaisiin selittäjiin säälinsekaisella myötätunnolla päätään pyöritellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jos yleensä esimerkiksi netissä joku huorittelee naisia ja tuomitsee liian monien miesten kanssa seksittäneet naiset, niin kyseessä on silloin melkein aina tällainen äitiin samaistunut mies. Miehiin samaistuneet miehet suhtautuvat tällaisiin selittäjiin säälinsekaisella myötätunnolla päätään pyöritellen. "

   No ei noinkaan.

   Eihän miehet avoimesti huorittele naisia jos kyseessä ole täysi typerys.

   Mutta miesten kanssa jaetaan kyllä vinkkejä kuka on helppo ja kuka ei sekä siihen miten paljon kuhunkin naiseen kannattaa panostaa.

   Siinä ei ole mitään äidiltä opittua huorittelua että vinkkaa kuten Jukkapojan hahmo tekee kaverilleen palveluksen kertomalla että "tuo nainen on muuten huora". Kyse ei ole puhtaasta halveksinnasta kuten naiset ja nähtävästi sinäkin oletat vaan kiltistä vinkistä että "se on helppo pano, mutta älä tuhlaa tunteitasi siihen muijaan sen enempää".

   Valitettavan monet naiset taas nähtävästi rinnastavat tämän naisen avoimeen huoritteluun ja nähtävästi miesten välinen tiedon jako naisten miesseikkailuista on tuomittavaa koska se antaisi naisten käytöksestä liian leveäperäisen kuvan.

   Kyllä se ihan miesten käytökseen kuuluu että pidetään kaverin puolta. Sillä ei ole mitään tekemistä itseasiassa siveyden tai uskonnollisuuden kanssa koska eihän nämä miehetkään ole siveitä. Kyse on siitä voiko siihen naisen luottaa tai minkä perässä se nainen juoksee. Jos se juoksee yleensä pelkän kullin perässä niin valitettavasti silloin se ei täytä yleensä sitä naisen tärkeintä roolia tyttöystävänä eli toimi naisena suhteessa eli ole se sitoutuva puolisko.
   Eihän se miestä haittaa jos se haluaa paljon seksiä, kyse on vain siitä ettei mies laita sitten tunteita peliin.

   Bros before hos, kuten sanotaan.

   Poista
  2. "Kyse on siitä voiko siihen naisen luottaa tai minkä perässä se nainen juoksee. Jos se juoksee yleensä pelkän kullin perässä niin valitettavasti silloin se ei täytä yleensä sitä naisen tärkeintä roolia tyttöystävänä eli toimi naisena suhteessa eli ole se sitoutuva puolisko."

   Tämä nyt on mielestäni absurdi väite. Nimittäin jos ei seurustele, niin silloinhan on oikeastaan vapaa tekemään miten tykkää. MUTTA eihän se tarkoita että jos kyseinen helppo nainen löytää jonkun jonka kanssa natsaa ja jonka kanssa haluaa seurustella että silloin myös tämä nainen juoksisi kullin perässä. Että jos joku vähän hameen helmassa roikkuu niin tämä biaatch olisi samantien nilkat korvien takana vaikka kotona olisi se toinen puolisko.

   Poista
  3. Kyllä se vain herkemmin sitä tarkoittaa.

   Puhumattakaan että joka lihatikulla itseään kostuttava nainen on suhteellisen fucking oksettava.

   Poista
 23. Minusta tuntuu että tulkitset kohdan missä "Poski" olisi muka vaihtanut naisia kuin sukkia ihan päin puita. Käydäänpä läpi:

  "Ne puhuu et mä vaihdan mimmii ain ku vaihdan sukat,
  Vaik sil ois sulkahattu, oli vain hattu vailla sulat"

  Niin, "ne" puhuu. Eli myös "Poskella" oli maine, mutta maine ei pidä paikkansa sillä hänen hatussaan ei ole sulkia, eli kokemusta. Poski puhuu nyt nuoremmasta pikkuposkesta, eli ei nykyposkesta.

  Se siis tämän nuoren pojan alfauroshommista.

  Entä Jossu? No, Jossulla on toinen, mutta Poski ei tiedä tätä. Hän on vaan ihastunut. Kaveri kuitenkin yrittää varoittaa sillä ei halua nähdä että Posken kokematon sydän murtuu ennen aikojaan. Näin hyvä kaveri tekisi.

  Ja miten puhutellaan kaveria kun yrittää selittää tälle että ihastuksen kohde ei olekkaan "enkeli" ja ei luultavasti tule olemaan sinulle uskollinen ja ainut? Sanotaanko silloin:
  "Tämä on nainen/mies joka seurustelee tällä hetkellä aika monen miehen/naisen kanssa. Varmaan selailee vaihtoehtoja ja pitää ehkä hauskaa samalla. Parempi että olet tietoinen asiasta että et saa mitään luuloja päähäsi."

  Ei ihan uskottavaa vaikka olisi tietenkin poliittisesti korrektein tapa ilmaista asia. Noin koululuokan eteen hankittu seksivalistaja ehkä puhuu, mutta ei kukaan, ei mies- eikä naispuolinen ystävä kerro kaverilleen asiasta tuolleen. Eieiei, kaveri ilmaisee itsensä tunnekkaasti ja on hyvän frendin puolella vaikka mitä.

  Ja Jossuhan saa tehdä ihan mitä haluaa, en lue mitään kritiikkiä häntä kohtaan tässä biisissä. Minä luen sen että kaveri varoittaa miten asiat ovat, ja jos tämä silti aikoo mennä samaan makuupussiin on parempi olla kumi päällä. Ja näin tultiinkin koko biisin pointtiin, nimittäin ehkäisyvalistukseen.

  Eli käyttäkää nuoret miehet kondomia sillä nuoret naiset eivät ole mitään kodin keittiössä piileskeleviä viattomuuden perikuvia. Ei, he ovat kuin te. He ovat nuoria ja hakevat kokemuksia. Parempi vaan tottua asiaan ja valmistautua asianmukaisesti.

  VastaaPoista
 24. Is the coin casino legit? - Casinoworld
  It may or may not be legit. If you are not playing with real money online kadangpintar gambling sites, you may be interested in following the steps below.1.Click and confirm that you are playing for real money on this page.2.The game selection at the หาเงินออนไลน์ top of the page is marked with 인카지노 a simple click on the “PLAY NOW” button.3.The game selection at the top of the page is marked with a simple click on the “PLAY NOW” button.

  VastaaPoista