keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Negatiivinen

Sain vähän aikaa sitten varmistuksen, että olen negatiivinen ihminen. Minulla ei ole HIV:tä, eikä seksitauteja. Bileet!

Miksi sitten kirjoitan tästä aiheesta, kun itselläni ei ole mitään hätää? No, koska minua kiinnostaa, ja koska seksi on kivaa. Tämän kirjoituksen ei kuitenkaan ole tarkoitus olla valistuspuheenvuoro. Paitsi ehkä ihan vähän...

Kukaan järkevä ihminen ei tahallaan hanki itselleen, tai tartuta toiseen seksitautia. Järkevä ihminen ei myöskään luota johonkin moukan tuuriin suojaamattomassa seksissä, tai usko, etteivät taudit tartu, jos heti rientää suihkuun. Urbaanit legendat eivät paljoa lämmitä, kun käsketään hakea apteekista antibiootteja.

Meillä on kaikilla oikeus nauttia seksistä. Olimmepa sitten positiivisia, negatiivisia, miehiä, naisia, jotain itse määrittelemäämme, homoja, heteroita, bi-seksuaaleja, toppeja, bottomeita, alistuvia, dominoivia jne.
Oikeudet edellyttävät kuitenkin myös velvollisuuksia. Yksi näistä on itsensä ja kumppaninsa suojaaminen. Oli kyseessä sitten elämän suurin rakkaus tai vasta tavattu herkkupeppu. Toinen velvollisuus on tietysti toimia tilanteessa toista ihmistä ja hänen tahtoaan kunnioittaen. Kolmas on se, että pitää itsestään ja muista huolta käymällä säännöllisesti testauttamassa itsensä.

Olen joissain suhteissa juurikin kolmannen aallon feministi. Uskon seksuaaliseen vapautumiseen ja seksuaalioikeuksiin. Olen se nuori ehdokas, joka jakaa kondomeja, koska mielestäni jakomateriaali on tehty käytettäväksi. Ei minua kiinnosta kenen kanssa se kondomi käytetään, kunhan käytetään asiallisesti ja oikein.

Eli jos törmäätte Mikkelin yössä punaisiin mansikkakortsuihin, joiden pakkauksessa on joku mukahauska slogan ja teksti "sininpunainenajatus" (tarra oli niin pieni, ettei sanojen välille voinut jättää tilaa), niin ottakaa kumi mukaanne ja käyttäkää se jonkun kivan tyypin kanssa yhteisymmärryksessä.

[muokattu 1.12. 2013 ~ Terminologiaa päivitetty]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti