sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Pahaa "kommaria" ken pelkäisi?

Näin sateisena sunnuntaina aloin muistella viime kesää. Silloin en minäkään ollut työtön. Painoin duunia opintoihini liittyneessä harjoittelussa synnyinkaupunkini nuorisotoimella.

Osana työtäni olin valvomassa koulujen loppumisen juhlimista paikallisella uimarannalla. Siellä katupartion oranssi anorakki päällä tallustellessani kuulin kun eräs ohitseni kulkenut tyyppi (olimme olleet samaan aikaan lukiossa) sähähti kaverilleen "Toi kommarikin on täällä!"

Kommari. Se on hauska sana. Sitä viljeltiin minua kuvailtaessa useampaankin "oot ihan kiva tyyppi"-sydämeen luokkani yhteishengenkohotusharjoituksissa. Harmi vaan, etten ole kommunisti.

Yleensäkään koko kommari-huutelu on mielenkiintoinen ilmiö. Nimittelyllä yritetään selvästikin louhia maata nimiteltävän jalkojen alta, vaikka todellisuudessa se kertoo paljon myös nimen käyttäjän yleissivistyksen tasosta.

Vaikka eihän "sosialisti" ole läheskään yhtä pureva haukkumanimi... Siitä puuttuu "se jokin".


Kommunismi on aina jotain kamalaa, ja kommunisti on siis kamala ihminen.

Siis kyllähän ne natsit oli kamalia, mutta NE KOMMUNISTIT, ne vasta hirveitä olikin!

Yllä toinen tapa huutaa "KOMMARI!"

Kun yrität vasemmistolaisena kritisoida äärioikealta tulevia laitapuolenhyökkääjiä, saat aina kuulla, ainakin seuraavat kolme kommenttia:

1. ENTÄS SE NEUVOSTO LIITTO!1!! (kirjoitusvirhe tahallinen)
2. Kyllä äärivasemmistokin osaa, ne tekee kamalan paljon kaikkea!
3. Tuo nyt on tuommosta nuorten idealismia, kyllä sinäkin vielä lepyt ja liityt SDP:hen.
++ jos joku mainitsee kettutytöt

Ja kaikkihan löytyvät tuonkin kirjoituksen kommenttien alta... Bingo?

Valitettavasti tämä ei ole kilpailu, kumpi tekee enemmän ja pahempaa. Jos keskustelu nykyisestä äärioikeistosta kääntyy aina Kolmanteen valtakuntaan ja Neuvostoliittoon, mennään pahasti metsään.
Eipä sillä että uusfasistinen liike olisi päässyt kauas juuriltaan. Sen "johtajat" kun tykkäävät edelleen uhkailla poliittisia vastustajiaan uuneilla ja muilutuksilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti