perjantai 13. heinäkuuta 2012

Naisurheilua vai naisten urheilua?

Tätä mietin kun luin Salttu Forsströmin kirjoittamaa "Top 10: Lontoon olympialaisten oudoimmat lajit" listausta.

Voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että Saltun mukahauska sovinismi ei oikein pure.
Forsströmin mukaan nyrkkeily ei kuulu naisille, vaan naisten nyrkkeilyn voisi korvata tyynysodalla. Ehkä Salttu tahtoisi elää uudelleen jotain esiteini-ikänsä pehmopornofantasiaa, jossa kaksi blondia mätkii toisiaan tyynyillä seksikkäissä alusvaatteissa?

Myöskään vapaapaini ei naisille sovi. Kamalaa ähisemistä, ei yhtään seksikästä, koska hiki haisee ja ne muijathan on semmosia karpaaseja. Hyi. Hierontaöljyä ja seksiä peliin heti, tai Salttu suuttuu!

Naisista ja urheilusta on jauhettu siitä lähtien kun naiset tahtoivat harrastaa muutakin kuin krokettia. Urheilu on vuosien varrella tehnyt naisista miehisiä, pilannut lisääntymiselimiä ja aiheuttanut ties mitä lesbistä käytöstä ja noituutta.

 Ei sillä että lesbous tai noituus olisivat jotenkin pahasta. Itse tykkään molemmista.

Yleensäkin naisille tuntuu olevan ihan eri säännöt mitä tulee urheiluun. Jääkiekosta tulee tekninen taitolaji, jonka seuraamisesta menee maku jos naiset eivät saa taklata jne. Naisten ja tyttöjen harrastustoiminta saa vähemmän rahoitusta ja muita resursseja. Ja jos nainen on liian hyvä lajissaan, on hänen pakko olla mies.Testattiinhan Marja-Liisa Kirvesniemenkin sukupuolta vuonna 1991, vaikka hän oli tuolloin jo kahden lapsen äiti.

Urheilusta puhuttaessa, jos koska nousee esille sukupuoliessentialismi, eli käsitys siitä, että ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla, koska sukupuoli. Eli naiset ovat hiljaisia, kilttejä ja passiivisia. Miehet taas ovat äänekkäitä ja agressiivisia. Ja tämä on sitten kiveen hakattua totuutta. Identiteettisi on jotenkin rikki, jos toimit toisin.

Urheilusta löytyy ihmeellisiä sukupuolikäsitysten ja heteronormien pimeitä linnakkeita, joissa homonuorta kielletään tulemasta samaan pukuhuoneeseen ja taitavan naisnyrkkeilijän taito selvittyy lesboudella.
Seksuaalinen suuntautuminen kun tunnetusti muuttaa täysin sen, miten esität sukupuoltasi. 

Eli muistakaa naiset, jos tahdotte miellyttää kaupallisen median seksistisiä heteronormiin luottavia urheilutoimittajia, niin tässäpä lista soveliaista urheilulajeista:

- Tennis
Tennistä on aina ilo katsella, kunhan hameet ovat riittävän lyhyet. Ei todellakaan mitää shortseja.
- Uinti
Rintauintia (paino sanalla rinta) on aina kiva seurata. Saisivat tosin pitää bikineitä, kokouimapuvut on mummoille.
- Telinevoimistelu
Söpöjä hoikkia tyttöjä tiukoissa trikoissa hei!
- Pituushyppy ja muut yleisurheilulajit
Poislukien kuulantyöntö, kiekonheitto ja muut "lesbojen lajit".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti