maanantai 9. toukokuuta 2011

Puutarhaunelmia osa 1

Olen koko kevään kasvatellut ikkunallani paprikan ja tomaatin taimia. Nyt vaivannäköni alkaa tuottaa tulosta. Tänään huomasin ensimmäistä kertaa paprikan kukkivan. Tomaatit kaipaavat hieman lannoitusta, mutta kovasti sieltäkin suunnalta kuuluu, että "Täältä tullaan elämä!"

Innostuin parvekepuutarhuroinnista viime keväänä kun KSVN (Keski-Suomen Vasemmistonuoret) järjesti itsenäisen ruuantuotannon kurssin. Puhuimme dyykkaamisesta ja opettelimme pienviljelyn perustaitoja. Istutusta, koulimista jne. Viime kesän harjoittelin kurkulla ja tomaatilla, jotka eivät kumpikaan suostuneet tuottamaan mitään syömäkelpoista. Iloa niistä kylläkin oli.

Nyt aloitin hyvissä ajoin. Kylvin maaliskuun alussa siemenet ja pidin niistä hyvää huolta. Lannoitin taimia, koulin ne ajoissa ja kastelin huolella. Aina välillä puistelin yksiöni asuinhuoneen mattoa parvekkeella, koska puutarhahommien multa jäi ikävästi mattoon.

Ja nyt kaikki työni palkitaan. Vaikka en ehkä olekaan yhtä rakastunut kasveihin kuin eilisen puutarhadokkarin nainen, voin silti kyllä myöntää nauttivani koko hommasta täysin sydämin.

P.s Mitä lajiketta tämmöinen truuvassari kasvattaa? Tietysti redskiniä ;)

2 kommenttia:

 1. Jesh! Just, kun ajattelin, että ihana, kun on kanssahörhö tämän puutarhuroinnin suhteen, käykin ilmi, että olet ollut meidän vanukkaiden kurssilla! Ihana juttu, sanoo mummu siitä vielä askeleen pidemmällä vasemmalla pönöttävästä porukasta. ;) Meidän onkin pitänyt tusata yhteistä touhua ja väsäystä vanujen kanssa jo jonkin aikaa. Kun tuo puutarhurointi on musta lähes parasta, mitä ihminen tehdä saattaa. Lisäksi KSVN:n porukka on aivan valtavan loistavaa ja ihanaista väkeä. <3

  Mutta varsinaisesta aiheesta. Siis sulla kukki paprika jo toukokuussa? Oot kovis! Mun paprikat pukkaa kukkia ja hedelmiä vasta nyt (= elokuussa) eivätkä taatusti ehdi kypsiksi ulkona. Muuttavat, vauva-raukat yhdessä munakoisojen kanssa varmaan sisäkukiksi tässä viikon - parin sisällä.

  Mites tomssut? Onnistuitko saamaan kypsiä yksilöitä?

  VastaaPoista
 2. Joo, ne kukki tosiaan jo toukokuussa ekan kerran ja edelleen tekivät lämpimien kelien aikaan kukkaa. Nyt vaan hedelmää, mut joudun varmaan itsekin ne sisälle ottamaan kohta, kun on _NIIN_ hidasta se niiden touhu.
  Tomaatit tekee kovaa vauhtia kans hedelmää ja olen jopa muutaman jo syönytkin :)

  VastaaPoista